top of page

Waarom wonen in de Punt?

Oorspronkelijk en grotendeels gebouwd in de jaren zestig en zeventig, waarbij er de laatste jaren veel is veranderd in de woonwijk; verouderde en kleine woningen zijn gesloopt en hiervoor in de plaats zijn  nieuwbouwwoningen gerealiseerd, deels eengezinswoningen met tuin en deels appartementen.

Ook de publieke ruimten zijn aangepakt: nieuw ingerichte buurtpleinen, woonhofjes, voldoende parkeerplaatsen, veel groen, speeltoestellen, tennisbaan en het vernieuwde Dijkgraafplein. De Ingelandenweg en Hoogheemraadweg hebben de uitstraling van een wandelpromenade gekregen.

Het Dijkgraafplein is het hart en centrum van de woonwijk; in 2015-2016 is het plein volledig vernieuwd en u vindt hier de eindhalte van tram 17, alsmede diverse winkels. Kenmerkend voor het Dijkgraafplein is het markante appartementencomplex, onlangs aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de prachtige vrijhangende galerijen.

Voor de jongeren is Buurthuis De Aker een mooie ontmoetingsplek. Voor de kleintjes heeft Basisschool De Punt een nieuw gebouw gekregen met een veilige speelplek en voetbalveld.

44
47
43
55
57
34
37
38
25
27
19
03 bijgesneden

De Punt

Eengezinswoningen met tuin

Veel groen en kindvriendelijk

Vlakbij winkels en openbaar vervoer

Dorpsgevoel

Rustig wonen

Betaalbaar wonen

bottom of page